На фона на опасенията от разпространяването на коронавируса, няколко от най-големите културни

...
На фона на опасенията от разпространяването на коронавируса, няколко от най-големите културни
Коментари Харесай

Културните забележителности на Вашингтон затварят за посетители

На фона на опасенията от разпространяването на ковид, няколко от най-големите културни и исторически забележителности в региона на Вашингтон, обявиха че краткотрайно затворят порти за аудитория, оповестява изданието The Hill. 

От тази седмица музеите „ Смитсониън ”, Националният мемориал в Арлингтън, както и Центърът „ Кенеди ” и спектакъл „ Форд ”, стопират да одобряват гости, като се базират на нуждата да бъдат защитени посетителите, чиновниците и населението от епидемията. 

„ Смитсониън ” - федерална институция, музеен и проучвателен комплекс, състоящ се от 19 музея, галерии и Националния зоопарк в американската столица, затваря от събота, 14 март. Комлексът разполага със 137 милиона експоната, в това число доста незаменими исторически артефакти, творби на изкуството, научни и културни артефакти, а входът е безвъзмезден. 

Националното гробище Арлингтън заяви в Туитър, че ще затвори за гости от петък, 13 март, (с изключение на към този момент плануваните погребения). В Мемориалният парк са заровени военни и цивилни починали  в Гражданската война, част от жертвите от полет 77, врязал се в Пентагона на 11 септември 2001 година и президентът Джон Кенеди.

В допълнение към групата музеи и Мемориалът, порти затварят и Центърът за изпълнитески изкуства „ Кенеди ” и както и историческият спектакъл „ Форд ”, в който през 1865 година е погубен президентът Ейбрахам Линкълн. Очаква напълно скоро да бъдат прекъснати и туристически обиколките на Капитолия.

Към 12 март в американската столица и щата Вирджиния имаше доказани съответно 10 и 17 случая на инфектирани с COVID-19.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР